Звіт про роботу сектору економічного та агропромислового розвитку за 2021 рік

Звіт про роботу сектору економічного та агропромислового розвитку управління з питань правового забезпечення та взаємодії з органами  місцевого самоврядування апарату Гайсинської районної державної адміністрації за 2021 рік

Робота в секторі проводиться відповідно до затвердженого плану роботи управління з питань правового забезпечення та взаємодії з органами  місцевого самоврядування апарату Гайсинської районної державної адміністрації та на виконання законів України, постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України, указів та доручень Президента України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державної адміністрацій.

На виконання розпоряджень голови обласної державної адміністрації та листів Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку  в секторі проводиться:

- щоп′ятниці – моніторинг стану погашення заборгованості із заробітної плати.

Підприємствам, які мають заборгованість з виплати заробітної плати, надіслано листи щодо складення графіків погашення заборгованості та шляхів вирішення даного питання, а також про відповідальність керівників, що передбачена законодавством за несвоєчасну виплату заробітної плати.

На сайті Гайсинської райдержадміністрації опубліковано надані боржниками графіки погашення заборгованості та листи-пояснення про причини виникнення боргів.

Станом на 01.12.2021 року заборгованість з виплати заробітної плати по підприємствах району склала 7842,4 тис. грн.

Протягом року проведено 8 засідань районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), заслухано 4 керівники підприємств-боржників. До усіх керівників доведено інформацію про відповідальність, встановлену законодавством, за порушення строків виплати заробітної плати. Підприємствами, установами, організаціями виплачено 10454,6 тис. грн. заборгованої заробітної плати.

Надано інформацію на 4 запити відділення у Вінницькій області Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області щодо підприємств, які мають заборгованість по заробітній платі.

Середньооблікова кількість штатних працівників у ІІІ кварталі поточного року склала 23897 осіб (10,6% від загальної кількості по області), з них у суб’єктів малого та середнього підприємництва працює 11139 осіб;

- щомісячно до 10-го числа - моніторинг стану реалізації інвестиційних проєктів, що впроваджуються в галузі промисловості, сільського господарства, альтернативної енергетики.

Протягом 2021 року в галузі промисловості державним підприємством «Бершадське лісове господарство» реалізовано інвестиційний проєкт вартістю 1470,0 тис. грн. по будівництву лісогосподарської дороги в Ободівському лісництві.

Інвестиції в основний капітал здійснено СТОВ агрофірмою «Ольгопіль». Придбано трактор «John Deere» вартістю 7821,8 тис. грн. та комбайн «NEW HOLLAND» вартістю 9488,0 тис. грн.. Також агрофірма працює з проєктом вартістю 27000,0 тис. грн. в напрямку альтернативної  та відновної енергетики. Встановлення сонячної електростанції під «Зелений» тариф потужністю 1,35 МВт.

Для розміщення на офіційному Інвестиційному порталі Вінниччини з метою забезпечення супроводу інвестиційної діяльності проведено збір інформації по інвестиційно привабливих об’єктах, вільних земельних ділянок (green field) та земельних ділянок з розташуванням на них нежитлових приміщень (brown field).  Узагальнено та передано до обдержадміністрації дані щодо  наявних 14 земельних ділянок (Бершадська ТГ – 5, Гайсинська – 1, Дашівська – 2, Теплицька – 5, Чечельницька – 1) та 7 виробничих площ (Бершадська – 5, Дашівська – 1, Теплицька – 1).

Щоквартально проводився збір інформації щодо грантових проєктів, які впроваджувались на території громад району або заплановані для реалізації в майбутні періоди та щодо проєктних заявок, які були подані для участі у конкурсах на отримання грантових коштів. Узагальнену інформацію подано до облдержадміністрації.

Із залученням коштів місцевих та обласного бюджетів, коштів партнерів протягом року громади реалізовують проєкти: ремонт їдальні та харчоблоку ЗЗСО (Бершадська ТГ), створення систем зовнішнього відеоспостереження (Дашівська, Джулинська, Райгородська територіальні громади), реконструкція зовнішнього вуличного освітлення (Джулинська ТГ), інтернет-субвенція (Райгородська ТГ) та інші.

Перелік грантових програм, доступних для Вінницької області систематично висвітлюється на сайті райдержадміністрації.

Проводився моніторинг об′єктів малої приватизації (як додаткового джерела залучення інвестицій). Наказами Фонду державного майна України затверджено перелік обєктів малої приватизації, що підлягають приватизації в 2021 році, до якого станом на 08 листопада увійшли 8 об′єктів, що знаходяться на території району (єдині майнові комплекси 4-х спиртових заводів – Гайсинського, Тростянецького, Бджільнянського, Чечельницького, будівлі їдальні, лазні що не увійшли до статутних капіталів колишніх заводів, нежитлові вбудовані приміщення магазину, незавершене будівництво школи).

З метою забезпечення вільного доступу суб’єктів господарювання до інформації органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань регуляторної діяльності та поліпшення бізнес-середовища проводилась робота з громадами району щодо створення на сайтах селищних, сільських, міських рад розділу з питань регуляторної діяльності. Проведено збір інформації щодо комісій з питань регуляторної діяльності, створених при органах місцевого самоврядування, а також діючих регуляторних актів. Наповнення інформацією відповідного розділу здійснюється і на сайті райдержадміністрації;       

 - щомісячно до 3-го числа – моніторинг завершених закупівель товарів, робіт і послуг із застосуванням електронної системи Prozorro, здійснених Гайсинською районною державною адміністрацією та самостійними структурними підрозділами райдержадміністрації, який показав, що протягом  2021 року сума зекономлених коштів завдяки електронним закупівлям склала  59,0 тис. грн.

Сформовано та надано облдержадміністрації річний план проведення Гайсинською районною державною адміністрацією заходів державного нагляду (контролю) суб′єктів господарювання, які здійснюють операції з металобрухтом на території Гайсинського району на 2022 рік;

- щоквартально до 10-го числа – за інформацією, наданою територіальними громадами району, до облдержадміністрації подано звіт про виконання заходів Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2027 роки.

За статистичними даними діючих суб′єктів малого підприємництва налічується 8245 одиниць (в тому числі 925 юридичних осіб та 7320 фізичних осіб-підприємців), а також 41 суб′єкт середнього підприємництва. Загалом у суб′єктів малого та середнього підприємництва працює 11139 осіб.

Протягом 2021 року у м. Гайсин реалізовано проєкти по будівництву, реконструкції 10 об′єктів у сфері торгівлі і послуг (будівництво, реконструкція торговельних центрів, магазинів, аптек, закладів розміщення харчування). Загальна вартість проєктів, в результаті реалізації яких створено 35 робочих місць, склала близько 5 млн. грн..

Щомісячно надавалась інформація до обласної державної адміністрації щодо стану виконання Закону України від 03 листопада 2020 року № 943-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі», а саме, про вжиті заходи по передачі майна центрів надання адміністративних послуг, утворених при районних державних адміністраціях, у комунальну власність територіальних громад району.

Проводилась робота по наповненню оголошеннями сайту райдержадміністрації та інформування територіальних громад щодо проведення ярмарок, тренінгів та іншими актуальними матеріалами в галузі сільського господарства та економіки.

Протягом жовтня - листопада спільно із структурними підрозділами райдержадміністрації та іншими структурами району розроблено проєкт Програми економічного і соціального розвитку Гайсинського району на 2022 рік, яка була затверджена на сесії районної ради 24.12.2021 року, а також надано пропозиції до проєкту регіональної Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області.

Забезпечується повідомна реєстрація колективних договорів, змін та доповнень до них та оприлюднення їх на офіційному сайті райдержадміністрації.

Протягом червня-грудня 2021 року проведено реєстрацію 7-ми колективних договорів та надано деякі рекомендації щодо приведення положень у відповідність до законодавства.

Для нагородження почесними грамотами до Дня працівників сільського господарства, Дня працівника торгівлі, Дня підприємця було узагальнено пропозиції територіальних громад та надано інформацію щодо кандидатів до відзначення до Вінницької облдержадміністрації.

Проводився збір та узагальнення іншої інформації економічного та аграрного напрямку для подання до Вінницької обласної державної адміністрації.

На виконання Закону України «Про звернення громадян»  забезпечено розгляд  5-ти звернень громадян на Урядову «гарячу лінію».

Завідувач сектору економічного та агропромислового розвитку управління з питань правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату Гайсинської райдержадміністрації                                           Ірина Кожушана      

Гайсинська районна державна адміністрація

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5